.
Koen De Bouw
dinsdag 15 oktober 2024

Koen De Bouw: “Ik heb daar nachten om gehuild”

Het moest stoppen

De nieuwe Vlaamse film ‘Julie’ gaat over grensoverschrijdend gedrag binnen de sportwereld. In een van de hoofdrollen zien we Koen De Bouw die zelf ooit te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag en dat tijdens zijn eerste relatie.

“In mijn allereerste relatie zijn er dingen gebeurd die ik heel moeilijk kan vergeten. Toen ik 17 was had ik voor het eerst een vriendin. Zij was 15. Na een paar weken samen bleek dat zij al jaren seksueel misbruikt werd door haar vader. Uiteraard was dat enorm heftig voor háár. Maar op het moment dat zoiets groots opdook, in mijn eerste prille liefde, was ik daar als jongen zeer onhandig in. Ik wilde gewoon dat het stopte”, begin Koen zijn verhaal in De Morgen.

Psychiaters en therapeuten waren niet zo gangbaar in die tijd en het was ook niet echt iets waar je op dat moment aan dacht om naartoe te gaan. Dat het gedrag stopte, was al een hele opluchting voor Koen en zijn vriendin.

“Ik heb daar nachten om gehuild en wakker van gelegen. En dat gaat dan nog maar over mij; ik kon me nauwelijks voorstellen hoe zij zich voelde. De impact die dat op haar heeft gehad en de gevolgen die ze de rest van haar leven met zich meedraagt: als mens wil je daar zicht op krijgen.”

Bio van Koen De Bouw

Meer Over:

Koen De Bouw