.
clouseau
donderdag 27 juni 2024

Koen Wauters: “Dat wil iets zeggen é” 

Het heeft even geduurd 

Jarenlang presenteerde Koen Wauters samen met zijn broer Kris Wauters ‘Idool’. Toen hij gevraagd werd als coach bij ‘The Voice’, was de twijfel van Koen groot of hij dat wel moest doen zonder zijn broer.

Koen lijkt zelf vaak aan zichzelf te twijfelen en dat tot grote verbazing van velen. Toch vindt hij dat niet meer dan normaal. Je moet durven twijfelen en die twijfels ook uiten.

“Wat The Voice betreft kan ik ondertussen wel zeggen dat ik er goed in ben. Die sprong in het onbekende, zonder Kris als muzikaal vangnet, heeft me destijds deugd gedaan. Ik heb daardoor bijvoorbeeld veel meer voor mezelf leren denken”, zegt hij in De Morgen.

De zanger was ook te zien tijdens een van de seizoenen van ‘Alleen Elvis’, maar het heeft toch even geduurd voor ze hem daarvoor hebben gevraagd.

“Er zijn héél veel seizoenen gemaakt voor ze bij mij zijn uitgekomen, hè. Dat wil wel iets zeggen. Ik heb al een mooi parcours gereden, maar ik zag daar jaar na jaar heel slimme, begeesterende mensen passeren met geweldige fragmenten waarover ze smakelijk konden vertellen. Terwijl ik niet eens wist of ik aan voldoende beelden zou komen. Ik wil niet minimaliseren wat ik doe, maar het is ook maar wat het is: ik zing ook maar wat toffe liekes.”