.
Koen Wauters
zondag 26 mei 2024

Koen Wauters: “Er zijn er maar weinig die blijven schitteren” 

Niet altijd hun ambitie 

Mensen waren laaiend enthousiast over ‘Sing Again’. De deelnemers van talentenjachten uit 35 jaar geschiedenis van VTM terug zien, gaf heel wat mensen een heerlijk nostalgisch gevoel en het zorgde ook meteen voor een ontspannend avondje tv.

Koen Wauters en Julie Van den Steen mochten het programma in goede banen leiden en dat vond Koen fantastisch om te doen. Ook hij vond het heerlijk om al die talenten terug te zien.

“Er zijn maar weinig artiesten uit elke talentenjacht die blijven schitteren. Neem nu Tom De Man, die in 2014 The Voice won voor Laura Tesoro: die gast zong fantastisch, maar had een gezin, een voltijdse benoeming als leerkracht en hoegenaamd geen zin om zijn vaste job op te geven. Niet elke winnaar laat nadien alles vallen om voluit voor de muziek te gaan. Soms is zo'n wedstrijd ook maar wat het is: een avontuur, een bijverdienste, één volle festivalzomer”, zegt Koen in De Morgen.

Het was niet de eerste grote show van Koen die hij mocht presenteren. Hij is in bijna elke talentenshow wel een keer te zien geweest. Soms als presentator, soms als coach. Maar Koen vindt het nog altijd heerlijk om te doen.

“Maar als ik in december zou vaststellen dat ik in 2024 uitsluitend shows als The Voice en Sing Again heb gedaan, dan is het een triest tv-jaar geweest wat mij betreft. Uiteraard wil ik breder uitwaaieren. VTM weet dat. Ik benadruk dat zeer regelmatig. Ik heb die carrièreprijs ook niet exclusief voor mijn werk in talentenjachten gekregen, neem ik aan. Wel voor het totaalpakket. Die afwisseling houdt me bovendien scherp."

Bio van Koen Wauters