.
Clouseau
donderdag 21 april 2022

Koen Wauters: "Het is geen treurmars geworden"

De plaat bevat veel persoonlijke nummers

Met ‘Jonge Wolven’ hebben Koen en Kris Wauters met Clouseau hun meest persoonlijke album ooit afgegeven. De nummers vertellen veel over hun persoonlijke leven en de broers geven ook een stukje van hun ziel bloot. Kris Wauters en Stefaan Fernande stonden voor het grootste deel in voor het schrijven van de teksten, maar ook Koen heeft zijn steentje bijgedragen.

“Ik kan alleen schrijven over dingen die me beroeren. Over wat me heel gelukkig en heel droevig maakt. Maar ik doe ook aan zelfcensuur: ik schrap veel. Maar uit wat er overblijft, leer je wel wie ik ben ja. Iedereen weet dat ik twee jaar geleden gescheiden ben, en natuurlijk gaan de teksten ook daarover”, legt Koen uit in Humo.

Zo’n scheiding lijkt een ontzettend depressief onderwerp om nummers over te maken en het lijkt wel alsof Koen ook erg depressief is “Zo’n breuk is natuurlijk niet plezierig, en natuurlijk komt zo’n scheiding met doorwaakte nachten. Maar hoe wreed het leven soms ook kan zijn, op bepaalde momenten begint de mist wel weer op te trekken. De plaat is ook helemaal geen treurmars geworden. Ze is zoals het leven: niet één en al vreugde, niet één en al treurnis.”

Download onze app voor iOS of Android