.
Koen Wauters
donderdag 4 april 2024

Koen Wauters: “Het moeten niet allemaal oude knarren zijn”

Hij begrijpt het wel

Op elke zender zien we hetzelfde fenomeen: verjonging. Heel wat presentators of presentatrices worden van het scherm gehaald en vervangen door jongere mensen. Maar Koen Wauters niet. Hij draait al 35 jaar lang mee als presentator.

“Ik begrijp de verjonging wel. Het moeten niet allemaal oude knarren zijn op tv. Ik denk dat je vooral een gezonde mix moet hebben. De jonge gezichten zijn de toekomst, maar de anciens hebben dan weer bakken ervaring. Het zou toch zonde zijn om dat overboord te gooien? Ik ben van plan om, als ik mag, zolang mogelijk televisie te maken, want dat is echt mijn passie. Dat vuur brandt zelfs heviger dan ooit”, zegt hij in Story.

Maar ook binnen het gezin van Koen Wauters staat de opvolging al volop te trappelen om in hun vaders voetsporen te treden. Want ook dochter Zita is volop aan het werken aan een mooie mediacarrière.

“Zita heeft duidelijk de smaak te pakken en naar mijn mening - maar ik ben natuurlijk haar papa - doet ze dat ook heel erg goed. Ze is op haar gemak, spontaan, ad rem en oprecht. Helemaal zoals ik ze ken. En dan is het wachten om eens een programmavoorstel te krijgen waarmee ze zich kan bewijzen als presentatrice. Dat is echt wel haar ambitie, maar ze beseft ook dat ze eerst nog veel kilometers moet maken. Vergeet niet dat ze nog maar negentien is. Ik deed andere dingen op die leeftijd.”

Bio van Koen Wauters

Meer Over:

Koen Wauters