.
Koen Wauters
maandag 1 april 2024

Koen Wauters: “Het voelde alsof ik moest gaan afronden”

Hij kreeg een carrièreprijs

Veertig jaar, zo lang staat Koen Wauters al met Clouseau op de planken. Veel artiesten kunnen hier alleen maar jaloers van zijn. In Dag Allemaal vertelt Koen zijn geheim.

“Ik hamer altijd op nummers. Je kan wel populair zijn en een leuke look hebben, maar als je geen goede liedjes hebt, dan stopt het snel. Je moet uiteraard ook bereid zijn er hard voor te werken. Aan de top raken is één ding, er blijven is een ander verhaal. Je moet het zelf ook heel graag willen. Ik kan me geen enkel moment herinneren dat ik Clouseau beu was. Integendeel zelfs: ik doe het nu liever dan vroeger. De fans zijn ons blijkbaar ook nog niet beu. Anders zouden we geen dertien keer het Antwerpse Sportpaleis kunnen vullen naar aanleiding van ons jubileum. Dat hadden we overigens nooit durven te dromen, dit overtreft echt alles”.”

Naast zijn job als zanger bij Clouseau, is hij ook al 35 jaar presentator bij VTM. Hij ontving in januari tijdens de Kastaars! de carrièreprijs.

“Ik voel me nog zo jong voor een carrièreprijs. Even leek het alsof het tijd werd om af te ronden, dat het welletjes is geweest. Maar dat is het uiteraard niet. Het is eerder een bekroning voor alles wat ik al gedaan heb. Bovendien heb ik net mijn contract bij VTM met enkele jaren verlengd en zit ik boordevol tv-ideeën.”