.
Koen Wauters
dinsdag 26 maart 2024

Koen Wauters: “Ik vind het nog altijd een beetje raar”

Maar het is niet anders

Koen Wauters staat dit jaar 40 jaar op de planken met Clouseau. Eind dit jaar staan ze heel wat keren in het Sportpaleis en ook zijn agenda voor VTM zit weer goed vol.

Nu is hij te zien als een van de coaches bij ‘The Voice Van Vlaanderen’. Hij is de enige coach die alle seizoenen heeft meegedraaid en misschien levert hij dit jaar wel de winnaar af. Hij heeft in elk geval enkele kandidaten die kans maken.

“Al spelen populariteit en de gunfactor ook een belangrijke rol. Ik blijf het na negen seizoenen nog altijd een beetje raar vinden dat muziek een wedstrijd wordt, maar het is nu niet anders. En ik wil graag winnen. In de eerste plaats voor mijn kandidaten, want The Voice is een mooie springplank naar een carrière in de muziekwereld, maar ook voor mezelf. Ik ben competitief, ik doe niet voor niks al dertig jaar aan autoracen”, lacht hij in Story.

Koen doet zijn taak als coach nog altijd graag en het lijkt hem ook altijd maar beter en beter te bevallen. Mocht dat niet het geval zijn, dan hadden ze hem bij VTM waarschijnlijk al lang van zijn coach-stoel gehaald.

“Ik kan goed mensen begeleiden. Zowel zangtechnisch als wat de business betreft. Ik heb bovendien extreem veel geduld. Het is niet omdat je iets uitlegt dat je kandidaat het meteen snapt of kan uitvoeren. En streng? Ik zeg waar het op staat, maar ik vind dat gewoon eerlijk zijn. Ik kan wel streng zijn als ze onvoorbereid naar een workshop komen of bepaalde afspraken niet nakomen.”