.
Koen Wauters
donderdag 25 januari 2024

Koen Wauters: “Jammer dat het tussen de mazen van het net is geglipt”

Hij was graag genomineerd geweest

De nominaties voor de Kastaars zijn bekend, de stemmen zijn uitgedeeld. Op zaterdag 27 januari weten we wie er dit jaar een Kastaar mee naar huis mag nemen. Een van de drie presentators die avond is Koen Wauters. Hij is blij dat hij terug mag presenteren, al is er ook wel een beetje ontgoocheling.

“Weet je wat ik jammer vind? Dat 'Alles voor de Spelen' tussen de mazen van het net is geglipt. Goed, het was juni en barbecueweer, maar dat doet niks af aan het feit dat het een hartverwarmend programma was. Dan durven we eindelijk eens de stap te zetten om iemand met een verstandelijke beperking, onze Gilles, voluit in te zetten, en wordt het programma niet eens genomineerd! Maar ik ben de eerste om toe te geven dat in Vlaanderen in het algemeen zeer goeie tv wordt gemaakt. Hoe hier met beperkte budgetten programma's in elkaar worden gestoken, daar kunnen ze in het buitenland nog een puntje aan zuigen”, zegt Koen in Humo.

Koen is een vaste waarde bij VTM en al zeker bij ‘The Voice Van Vlaanderen’. Er zijn negen seizoenen geweest en in alle negen de seizoenen was Koen aanwezig als coach.

“Ik zeg geregeld tegen de makers dat ze vooral niet moeten twijfelen als ze vinden dat den ouwe hier beter plaats zou ruimen voor jong, fris volk. Maar ze willen me aan boord houden, wat ik niet betreur. Vooral de blinds vind ik nog altijd een fantastische vondst. Tegenwoordig worden artiesten heel doordacht in de markt gezet en gestyled, maar in de blinds kunnen ze net zo goed in hun zwembroek komen zingen.”