.
Koen Wauters
zaterdag 31 december 2022

Koen Wauters: “Je mag je hoofd daar niet laten hangen”

Het kriebelt al bij zoon Nono

Normaal zou Koen Wauters in december terug een Dakar-race rijden. Jammer genoeg werd zijn wagen afgekeurd en moest hij zijn plannen opbergen. Maar het racen is hij nog niet verleerd. Hij heeft de voorbije jaren veel geleerd van al die Dakar Races.

“Vooral de wil om door te zetten en te volharden. Je mag je hoofd niet laten hangen in het midden van de woestijn. Je moet er echt voor gaan, dat doe ik ook in het leven. Wat ik ook doe, ik doe het met overgave”, zegt Koen in Story.

Daarnaast heeft Koen ook leren relativeren. “Als je daar drie uur zit te ploeteren en zand te scheppen om dan 200 meter vooruit te gaan, da’s mentaal zwaar. Ik laat mijn humeur dus niet verknallen als het eens tegenzit.”

Koen is een tijdje gestopt met racen omdat hij zijn kinderen wilde zien opgroeien. Hij wou niet langer risico’s nemen en zette zijn auto aan de kant. Nu de kinderen wat groter zijn, kriebelde het ook weer wat meer bij Koen.

“Nono wil zelfs mee naar Dakar. Het lijkt me ook fantastisch om zo’n avontuur met hem te delen. Nono houdt net als ik van wagens en snelheid. Hij zou dus heel graag eens meerijden. Maar misschien moeten we met een kleine rally beginnen, om het eens te voelen en te ervaren. Het is niet omdat je het drie dagen plezant vindt, dat je het twee weken gaat volhouden in zware omstandigheden.”