.
Valerie De Booser, Koen Wauters
zaterdag 16 maart 2024

Koen Wauters maakt vier jaar na scheiding komaf met getatoeëerde trouwring

Die 'blijvende' herinnering is nu weg.

Koen Wauters was zaterdagochtend de praatgast van Ann Van Elsen in 'Joe Le Taxi'. Het is ondertussen 50 maanden geleden dat Valerie De Booser en Koen Wauters hun relatiebreuk officieel maakten. Koen heeft het bericht van zijn breuk met Valerie al een tijdje geleden van zijn Instagram gehaald, bij Valerie staat het bericht nog steeds. "Na 17 jaar lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, hebben Koen en ik besloten onze relatie te beëindigen. Ook al wilden we niks liever dan eeuwig bij elkaar blijven en ook al hebben we voor elkaar gevochten tot het einde, toch nemen we samen deze aartsmoeilijke beslissing. We moeten eerlijk zijn met onszelf : door de jaren heen zijn we uit elkaar gegroeid", klonk het destijds.

"Het is emotioneel erg zwaar. We hebben immers vele mooie jaren gehad en hebben samen fantastische kinderen. En daar ligt nu voor ons allebei de focus : de zorg voor en het welzijn van onze kinderen primeert. Door hen zullen we altijd verbonden blijven.
Er is, voor alle duidelijkheid, geen derde partij in het spel en we gaan in goede verstandhouding uit elkaar. Nu willen we rust vinden en stabiliteit bieden aan de kinderen. Dat houdt in dat we geen commentaar zullen geven op onze breuk", liet het koppel destijds weten.

Koen, die zijn trouwring als tattoo liet plaatsen, heeft die altijd gedragen. Tot nu. Een tijdje geleden hakte Koen de knoop door en begon hij sessies om de tattoo weg te laten halen, daarom loopt hij met een verband rond zijn ringvinger. "Ik ben ondertussen een paar jaar gescheiden en ik heb dat natuurlijk met de beste intenties daar ooit op laten tatoeëren, ook omdat ik dat niet zo goed verdraag. Ik draag geen horloge, ik draag geen halsketting, ik draag geen ring, dat voelt nooit superlekker aan mijn lijf", vertelt Koen enthousiast aan Ann Van Elsen.

"Nu mag die eraf. Dat huwelijk is er niet meer, die liefde is er niet meer. De kinderen hebben daar misschien gemengde gevoelens over, maar daar ga ik geen rekening mee houden. Mijn lichaam, mijn beslissing", besluit Koen Wauters.