.
clouseau
maandag 15 juli 2024

Koen Wauters: “Voor ons is dat heel normaal” 

Het went wel 

Vanaf het moment dat Clouseau beken werd in Vlaanderen, hebben Kris Wauters en Koen Wauters nooit nog een normaal leven gehad. Hun leven stond van de ene dag op de andere op zijn kop en ze werden als goden aanbeden.

“Voor ons is dit wel normaal natuurlijk. Maar als je met de hond gaat wandelen, dan heeft iedereen je gezien. Daarom is het leuk om lang op dezelfde plek te wonen. In Heffen, waar ik lang gewoond heb, was ik gewoon Koen. Natuurlijk zeggen ze: 'Ik heb u gisteren op tv gezien', maar je krijgt wel een normaliteitsgevoel. Als je verhuist, is dat opnieuw wennen. Nu, na vijf jaar, is het weer genormaliseerd”, zegt Koen in Het Laatste Nieuws.

De band is ondertussen veertig jaar bezig en hebben al tientallen hits geschreven en gescoord. In hun persbericht noemen ze het zelfs ‘Vaderlands muzikaal erfgoed’.

“Die klassiekers, dat is iets waar ik fier op ben. Als iemand een boek maakt over Nederlandstalige muziek, hij zal niet om Clouseau heen kunnen. Toen we vorig jaar de setlist maakten voor Pukkelpop, was dat een probleem. We mochten een uur spelen. Maar aan een uur hadden we blijkbaar niet genoeg voor onze grootste hits. Bizar om te merken. Het moet de eerste keer geweest zijn dat we Daar gaat ze hebben geschrapt.”