.
News Image

Kom op tegen Kanker en Een ontsteken duizenden lampionnen voor kankerpatiënten

Kijk zaterdag mee naar Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker op Eén


Sinds midden oktober roept Kom op tegen Kanker Vlaanderen op om een lampion te kopen en op te dragen aan een dierbare. Met de actie ‘Lichtpuntjes tegen Kanker’ wil de organisatie in deze donkere tijden steun en troost bieden aan iedereen die geraakt is door kanker. De lampionnen zijn nog tot vrijdagmiddag te koop op lichtpuntjestegenkanker.be. Daarna worden ze op een locatie in Vlaanderen bijeengebracht en tegelijkertijd aangestoken. Dat hartverwarmende spektakel is te zien in het bijzondere programma Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker op zaterdagavond 14 november op Eén.



Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘Kanker is donker. Nu nog meer dan anders. We willen met onze nieuwe actie troost en steun bieden aan iedereen die geraakt wordt door kanker. We willen hen lichtpuntjes bieden, want die maken kanker dragelijker.’

De voorbije weken werden duizenden lichtpuntjes gekocht via lichtpuntjestegenkanker.be. Elke lampion werd voorzien van de naam van de persoon aan wie de lampion werd opgedragen. Kom op tegen Kanker kon daarvoor rekenen op de hulp van de Zusters van de Bermhertigheid Jesu uit Brugge en tal van andere vrijwilligers. Alle lampionnen worden dit weekend op een locatie in Vlaanderen bijeengebracht en tegelijkertijd aangestoken. Samen vormen zij één groot lichtpunt voor kankerpatiënten en hun naasten, een krachtig teken van steun, troost en hoop. Op zaterdag 14 november zendt Eén dat hartverwarmende moment uit in het bijzondere programma Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker.



Siska Schoeters gaat op zoek naar de grote en de kleine verhalen achter de lichtpuntjes. Van Goedele, die borstkanker overwonnen heeft en een lampion aansteekt voor haar buddy en lotgenote Ghislaine. Van Valerie, die een emotionele brief schrijft aan haar mama die er altijd voor haar was. Van Kelly, Dorien, Cassie en Britt die hun vriendin Lien verloren aan kanker en die de laatste lampion mogen plaatsen. En van zovele anderen. Siska bezoekt ook Huyse Nestelt van Joke en Kathleen, een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten in Eeklo, een van de zorgprojecten waar de opbrengst van deze actie naartoe gaat.



De opbrengst van de actie wordt gebruikt om ondersteuning te bieden aan kankerpatiënten en hun omgeving in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.


Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters