.
News Image

Komen Eten op maandag met Marco

Marco uit Zandvliet wil aantonen dat bier een hoger culinair niveau heeft dan wijn.
Laborant Marco (35) uit Zandvliet doet mee aan Komen Eten met een missie. Hij volgt al vier jaar koksschool in avondonderwijs en bovendien is hij een gediplomeerd bierkenner met 112 verschillende biersoorten in zijn kelder. Deze week wil Marco tonen dat bier in combinatie met lekker eten veel meer te bieden heeft dan wijn. Zelf formuleert hij het anders, hij vindt dat de culinaire wereld ten prooi is gevallen aan wijnfascisme en daar wil hij komaf mee maken. Ook zijn gezellige dorpje Zandvliet en al het lekkers dat je in en rond Antwerpen vindt, wil Marco graag promoten. Zijn hoofdgerecht is bijvoorbeeld ‘konijn van de bomma van De Koninck’, met daarin een van de weinige bieren die nog binnen de Antwerpse stadsmuren worden gebrouwen. En als hoofdgerecht serveert Marco het erkende streekproduct Zandvlietse carpaccio met een coulis van Seefbier, nog zo’n bier dat alle sinjoren kennen. Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!