Kookt Jeroen Meus ongezonde kost?
Een studente Mediastudies aan de Universiteit Antwerpen koos wel een erg origineel onderwerp als eindwerk. Ze nam 183 gerechten onder de loep, die Jeroen Meus bereidde in “Dagelijkse Kost”. De studente concludeert dat de maaltijden erg gevarieerd, goedkoop en snel te bereiden zijn. Verder maakt Meus gebruik van verse en gezonde groenten en kruiden. Een minpunt is echter dat de gerechten volgens haar te vet en te zout zijn. Wie hart- en vaatziekten wil voorkomen, gebruikt best minder zout en verzadigde vetten. In Het Laatste Nieuws reageert de charmante tv-kok vandaag dat hij in het begin van “Dagelijkse Kost” inderdaad wat kwistig was met boter, maar intussen al flink geminderd is. Als populaire tv-persoonlijkheid voelt hij immers dat hij een grote verantwoordelijkheid draagt. Dat het zoutgebruik overdreven zou zijn, ontkracht hij stellig: “Die studente kan niet weten hoeveel zout ik gebruik, als ik het over een snuifje zout heb”. Voor wie het mocht interesseren: de studente behaalde voor dit eindwerk 16/20.