.
Charlotte en Aristide uit Mijn Restaurant 2025
woensdag 24 december 2025 05:29

Kortrijk wint Mijn Restaurant: “Opa Lucien zou trots zijn”

En dan nu genieten van het kerstdiner....

Bij het eerste jurybezoek klonk het nog: "Te braaf, te klassiek." Maar Aristide en Charlotte lieten zich niet uit het veld slaan. Na weken van keihard werken, verfijnen en knallen, mogen ze zich nu de grote winnaars noemen van Mijn Restaurant. Met hun tijdloze Vlaamse keuken met een twist en warme ode aan grootvader Lucien overtuigden ze massaal de kijkers. "Ik ben zo trots op iedereen die voor ons gewerkt heeft. Ik ga wenen", stamelt een geëmotioneerde Aristide wanneer de jury voor hun deur stopt. "Ik denk wel dat Lucien trots zou zijn op ons."

De winst levert Aristide en Charlotte niet alleen eeuwige roem op, maar ook 40.000 euro én een jaar lang intensieve begeleiding van Horeca Vlaanderen. "Ik durf te zeggen dat het het beste duo is qua continuïteit en ook qua team. Chapeau aan iedereen namens ons als jury, maar ook namens alle kijkers", besluit Marc Coucke. "Hun keuken is tijdloos. Ze hebben een mooie ode kunnen brengen aan grootvader." En die ode viel duidelijk in de smaak bij de kijkers.

Vanaf dag één vormden Charlotte en Aristide een hechte tandem. Ze bouwden in sneltempo een sterk team uit, met souschef Andres als vaste waarde in de keuken. Hun vooruitgang was duidelijk zichtbaar. Het konijn op drie wijzen groeide mede dankzij Marc Coucke uit tot een signature dish. Filip Peeters was onder de indruk: “Ik zou jullie een vermelding geven in de Gault&Millau.” En ook Peter Goossens en Femke Vandevelde prezen het vakmanschap en de rust die het restaurant uitstraalt. Toch was de weg naar de overwinning niet zonder obstakels. Charlotte vergat af en toe iets aan te rekenen, de presentatie kon soms verfijnder, en soms knarste de communicatie tussen keuken en zaal. Maar ondanks die werkpuntjes draaide Lucien als een geoliede machine. Ook de cijfers kleurden donkergroen. Ze bewezen dat ze niet alleen kunnen koken, maar ook rekenen. Het bleek de beslissende cocktail die hen uiteindelijk naar de overwinning loodste.

Voor Jonas en Maarten van VONK in Antwerpen is het verdict een bittere pil, maar ze houden het hoofd hoog. "Ergens zijn we wel gewonnen, voor onszelf. VONK stopt niet", klinkt het. Het duo kampte vanaf dag één met een nijpend personeelstekort, maar groeide dankzij hun passie voor vlees en vuur uit tot een restaurant dat de jury wist te bekoren. Hun steak tartaar en de legendarische potato bar van Britt maakten indruk, net als hun perfecte cuissons. “Ze zijn zeer jong en hebben een mooie toekomst”, zegt Marcelo Ballardin. Jonas besluit trots: “Nooit gedacht dat we hier zouden staan. Ik ga het mega hard missen.”

Bio van Peter Goossens en Marcelo Ballardin