.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
dinsdag 3 oktober 2023

Kristel Verbeke: “Dat kan iedereen”

Ze is er zelf heel erg mee bezig

Het is soms schrijnend om te zien hoeveel mensen moeite hebben om rond te komen en amper beseffen waar ze allemaal geld aan uit geven. Dat probleem proberen Kamal Kharmach en Kristel Verbeke te verhelpen in hun nieuwe programma ‘Geld Gezocht’.

In de eerste aflevering zien we An die zelfstandige is, 60 uur per week werkt, maar slechts 7 euro per uur verdient. Het zijn zo’n dingen die Kamal en Kristel de mensen zullen proberen duidelijk te maken.

“Geld komt op allerlei manieren binnen: loon, maaltijdcheques, kindergeld… Mensen die van maand tot maand rondkomen, leven letterlijk van het geld dat binnenkomt. Ze denken: zolang mijn bankkaart biep-biep doet, is het oké”, vertelt Kamal in Humo.

Kamal is boekhouder en weet heel goed hoe het allemaal werkt. Kristel is natuurlijk geen boekhouder maar begrijpt net als Kamal het financiële aspect van het gezinsleven goed.

“Je moet gewoon maken dat de basis goed zit. De basis is: er mag niet meer geld buitengaan dan er binnenkomt. Dat kan iedereen. Zelf giet ik al mijn inkomsten en uitgeven in één groot Excel-bestand. De eerste keer wist ik niet waar te beginnen, maar nu word ik intens blij van die Excel. Ik zie in één oogopslag waar mijn grootste uitgavenposten zitten.”

Bio van Kristel Verbeke