.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
vrijdag 6 oktober 2023

Kristel Verbeke: “We maken ons daar allemaal schuldig aan”

En dat is niet erg

Zowat elk gezin in Vlaanderen zou er nog van kunnen verschieten hoeveel geld ze verliezen elke maand door ongebruikte zaken zoals een abonnement op Netflix of Streamz. Besparen op die kleine dingen, zijn gewoontes die het leven zoveel aangenamer zouden kunnen maken.

Kamal Kharmach en Kristel Verbeke proberen Vlaamse gezinnen te helpen in ‘Geld Gezocht’ en doen dat door het geven van tips zoals het besparen op abonnementen op streamingdiensten. Veel gezinnen nemen immers een abonnement voor één serie te kunnen kijken en laten het daarna ongebruikt doorlopen.

“Je moet er een positieve draai aangeven. Als we mensen erop wezen dat ze bijvoorbeeld te veel geld uitgaven in de supermarkt, zuchtten ze eerst: ‘Mag ik nu niet meer in mijn winkelkar gooien wat ik wil?’ Ik bekijk het liever als een sport: ik ga met plezier door de knieën voor dat goedkope pak spaghetti onderin het rek”, lacht Kristel in Humo.

Kristel weet heel goed dat ze af en toe de ambetanteriken in het programma moeten zijn en dat ze de mensen moeten wijzen op de kleine foutjes die ze maken. Maar het loont elke keer wel.

“Waarom eet je elke dag zo’n duur broodje? Is er geen goedkoper alternatief? Bij sommige gewoontes staan we niet stil. We maken ons allemaal schuldig aan emotionele uitgaven. Dat is niet erg, we mogen genieten. Maar als het een impact heeft op je gemoedsrust omdat je financieel aan het verzuipen bent, moet je ingrijpen.”

Bio van Kristel Verbeke en Kamal Kharmach