.
Kürt Rogiers
maandag 2 september 2024

Kürt Rogiers: “Het was soms erg pittig” 

Hij doet eens iets anders 

We hebben Kürt Rogiers al vanalles zien doen, maar hij maakt dit najaar toch even een zijsprongetje naar iets helemaal anders. Hij wordt het gezicht van een humaninterest-reeks bij VTM.

“Niet dat ik de luchtige televisie beu ben, maar het kriebelt wel al enkele jaren om een programma met meer diepgang te maken. Dat wisten ze ook bij de zender. In ‘Tussen Leven en Dood’ ga ik langs bij verschillende overlevers. Mensen die er bijna niet meer waren maar door het oog van de naald zijn gekropen”, legt Rogiers uit aan Story.

De verhalen die Kürt te horen kreeg, waren allemaal stuk voor stuk erg aangrijpende verhalen. Het was dan ook een bijzonder emotionele opnameperiode.

“Met momenten was het best pittig, maar tegelijkertijd kwam de reeks op het best mogelijke ogenblik in mijn leven. De opnames vielen samen met het ziekteproces van mijn mama. In het begin keek ik echt op tegen de ontmoetingen met de overlevers, maar het waren allemaal zulke oprechte en inspirerende gesprekken, echt tien keer beter dan eender welk energiedrankje.”

Bio van Kürt Rogiers

Meer Over:

Kürt Rogiers