.
Kürt Rogiers
zondag 27 november 2022

Kürt Rogiers: “Ik weet niet wat mijn succes is”

Hij draait nog altijd mee

Kürt Rogiers mag dan al heel wat jaren meedraaien in de showbizz en op VTM, ze zijn hem daar nog lang niet beu. Kürt mag nog altijd programma’s presenteren, deelnemen aan shows en vooral acteren in ‘Familie’.

En dat is uitzonderlijk, want VTM is vooral volop aan het verjongen. “Maar ik vind het heel fijn dat er zoveel jonge talenten aan het opkomen zijn. Kijk maar naar Aaron Blommaert, mijn tv-zoon in ‘Familie’. Ik ben papatrots op hem dat hij na ‘Tien Om Te Zien’ nu ook ‘The Voice’ presenteert. En dan heb je nog Maarten Cop en Gloria Monserez. De toekomst is verzekerd”, glundert Kürt in Story.

Maar niet alle programma’s kunnen aan de jongere generatie worden gegeven, en dan is een oude rot in het vak zoals Kürt perfect.

“Ik heb geen idee wat het succes van Kürt Rogiers is. Misschien omdat ik redelijk down-to-earth ben? Als ik thuis ben, ben ik niet langer de ‘ster’, maar de vader en echtgenoot die de stront van de hond opkuist en de vuilnisbakken buitenzet. Maar ik ben wel dankbaar dat het blijft duren.”

Maar we zijn nog lang niet van Kürt vanaf, want zijn exclusiviteitscontract bij VTM loopt nog wel eventjes. “Er zullen dus nog wel wat presentatie-opdrachten uit de bus vallen. Maar dat is voor volgend jaar. Nu focus ik me weer even op het acteren. Naast ‘Familie’ ben ik ook te zien in de shows van ‘Nachtwacht’. Heerlijk!