.
News Image

Laundry Day klaar voor een revolutionaire top-editie

Antwerpen is klaar voor een top-editie van Laundry Day.


Het begon allemaal 17 jaar geleden in de Kammenstraat, centrum Antwerpen. Een paar trendy winkels organiseerden een kleine hippe braderij, die opgefleurd werd door muziek van enkele lokale DJ’s. Een paar honderd aanwezigen maakten heel de namiddag plezier tot het om 17u begon te regenen. Niet erg, de afspraak voor een tweede editie werd snel gemaakt. Iedereen zou wat extra vrienden meebrengen. En zo geschiedde. Ondertussen is Laundry Day al twee maal verhuisd en wordt het festivalterrein Nieuw Zuid al enkele jaren gevuld met meer dan 60.000 danslustigen.



En nu zaterdag opent het grootste wassalon van het land opnieuw zijn deuren. Van 12 uur tot middernacht zullen op 10 podia meer dan 150 top-acts en nieuwe talenten weer het beste van zichzelf geven.

Die podia gaan van piepklein tot megagroot. Mainstage domineert het festival als een heus Rijksgebouw van 50 meter hoog en bijna 100 meter breed. De DJ’s zullen er de massa bespelen als echte Dans Dictators en bij het Big Bro podium krijg je direct het gevoel dat je bekeken wordt door Grote Broer. Studio Brussel, omgedoopt tot Studio Revolta, maakt een vuist naar het volk en predikt een muzikale revolutie.



De helden van de dag zijn oa. Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Solveig, Laidback Luke, Alvar & Millas, Basto, Yves V, Kaz James, Kolombo, Gunther D, Wolfpack en Shermanology. Daarnaast kan je uiteraard weer fantastische Dubstep en Drum and Bass-talenten ontdekken in de imposante Rampage-tent. De meest chille area, het befaamde Mojito-bos, wordt wederom versierd met kilometers waslijnen.



Laundry Day staat al jaren gekend als het festival „met een hoek af”, bezoek daarom ook zeker de tent ‘Freedom of Dance’ waar een schare BV’s zich van hun zotste kant tonen. En op de Heart stage komen de hardere stijlen spoken in de gedaanten van D-Block & S-te-Fan, LNY TNZ, Isaac, Deepack, Digital Punk en DJ Gho$t.

Dus, op zaterdag 6 september breekt de muzikale revolutie uit op het Antwerpse Nieuw Zuid. Ga met een leger vrienden plezier maken van ’s middags tot aan het vuurwerk om middernacht. De volledige line up met time table is te vinden je op www.laundryday.be, of op de mobiele app.

Tickets kan je online kopen, bij Fnac, in een aantal ALLO Telecom-winkels en in de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen (waar je per ticket nog een poster bovenop krijgt).


Bio van Dimitri Vegas & Like Mike en Martin Solveig