.
Laura Tesoro
maandag 13 mei 2024

Laura Tesoro: “Ik zorg ervoor dat ze uit hun comfortzone treden”

Ze zijn nadien superfier

Ze heeft dan wel nog niet zoveel ervaring als Natalia of Koen Wauters, toch is Laura Tesoro al een aantal jaar coach bij ‘The Voice Van Vlaanderen’ en ‘The Voice Kids’. Ze heeft natuurlijk zelf ooit deelgenomen aan het programma, dus ze weet als geen ander wat het is.

“Het blijft ongelofelijk dat ik dat al zoveel jaar mag doen. Het is leuk om met mensen te werken en de beste versie van henzelf naar boven te laten komen. Soms kunnen we kandidaten zo laten groeien dat ze dingen doen die hun eigen verwachtingen overstijgen. Nadien zijn ze dan superfier als ze de beelden terugzien. Ervoor zorgen dat een kandidaat buiten zijn comfortzone treedt of gewoon staat te shinen op het podium is het mooiste wat er is”, zegt ze in Primo.

Maar bij zo’n wedstrijd hoort het er natuurlijk bij dat je ook mensen moet teleurstellen. En dat is toch wel het moeilijke aan de job.

“We kunnen alleen maar rechtuit zijn. Eerlijkheid duurt het langst en het is ook maar één mening. Het is niet omdat ik me niet omdraai dat het betekent dat de performance niet goed is. Ik hoop dat mensen daar niet te zwaar aan tillen. Het is en blijft een wedstrijd, dus zijn er winnaars en verliezers. Het is niet tof om mensen teleur te stellen, maar de kandidaten weten dat als ze eraan beginnen.”