.
Leah Thys in Thuis
dinsdag 26 juli 2022

Leah Thys: “Dat getuigt van kortzichtigheid”

Ze trekt het zich niet aan

Elke dag, behalve in de zomer hebben we onze dagelijkse afspraak met Leah Thys in 'Thuis'. Ze speelt daar al sinds 1995 het personage van Marianne en wordt door de fans op handen gedragen.

Leah denkt niet teveel na over de toekomst en al helemaal niet over ouder worden. Terwijl de sterren in Amerika zich druk maken over het feit dat ze ouder worden, neemt Leah het allemaal zoals het komt.

“Dat ze zich daar zo druk om maken getuigt van kortzichtigheid. Men vergeet te leren van de levenservaring die oudere mensen – hopelijk hebben opgedaan. En die hen toleranter en/ of wijzer heeft gemaakt. Da’s mijns inziens iets waar de samenleving alleen maar van kan profiteren”, zegt Leah in Tv Familie.

Tussen al dat acteren door heeft de actrice gelukkig ook nog wat tijd voor vrije tijd en dat doet ze vaak door te lezen.

“Het is moeilijk te zeggen hoeveel boeken ik op een jaar lees. Ik ben soms in verschillende boeken tegelijk bezig. Hoe laat ik ook thuiskom, ik moet altijd even kunnen lezen voordat ik in slaap kan vallen.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys