.
Leah Thys
donderdag 12 september 2024

Leah Thys: “Die blikken kunnen alles betekenen”

Ze hebben niet veel woorden nodig

Soms worden er op het onverwachts bijzondere vriendschapsbanden gesmeed in de showbizz. Zo leerden Leah Thys en Ann De Winne elkaar kennen tijdens het toneelstuk ‘Calender Girls’ en hebben ze nu een band om jaloers op te zijn.

Binnenkort mogen de twee die samenwerking nog eens overdoen en dat in het theaterstuk ‘Oldtimers’. Daar kijkt Leah heel erg naar uit.

“Samenwerken is fantastisch wanneer je goed bevriend bent. Ann en ik voelen elkaar aan zonder dat we veel moeten zeggen. We kunnen zelfs met enkel oogcontact communiceren. En die blikken kunnen echt álle betekenissen hebben”, zegt ze in Primo.

Dat Ann zou meespelen in het stuk, leek bijna vanzelfsprekend. Het stuk is een productie van Het Achterland, waar Ann deel van uit maakt.

“Ik heb Leah dus zelf gevraagd. Zij heeft meteen 'ja' gezegd. Maar klinkt het nu niet alsof we gaan trouwen? In elk geval: ik denk wel dat het feit dat we het podium delen heeft meegespeeld in haar beslissing. Leuke meerwaarde is dat ik de dochter speel van Leah. In het stuk, hé.”

Bio van Leah Thys en Ann De Winne

Meer Over:

Leah Thys Ann De Winne