.
Leah Thys
donderdag 4 juli 2024

Leah Thys: “Ik ben toch minder aan bod gekomen” 

Op haar eigen vraag 

De seizoensfinale van ‘Thuis’ was ook dit jaar bijzonder spannend. Ook Leah Thys speelde een belangrijke rol in die seizoensfinale en haar personage heeft het voorbije seizoen toch weer veel wat te verduren gekregen.

“Al ben ik het laatste halfjaar ook minder aan bod gekomen. Ik vroeg de scenaristen me wat minder verhaallijnen te geven. Na mijn coronabesmetting begon ik vrij snel weer te draaien. Er moest werk ingehaald worden. Ook in het theater, terwijl ik nog geen tijd voor mezelf had genomen. Het is goed om jezelf op je werk te storten als je met groot verdriet kampt, maar het mag geen vlucht worden”, zegt ze in Primo.

Thys realiseerde zich steeds meer dat de combinatie van theater en televisie moeilijker en moeilijker werd. Het is allemaal heel leuk als je jong bent, maar als je wat ouder wordt, wordt het best lastig.

“Ik stond jarenlang om halfvijf op om om zeven uur in Leuven in de schminkstoel te zitten. Als mijn werkdag eindigde, had ik 's avonds vaak nog een repetitie die tot een kot in de nacht duurde. Als je jong bent, heb je vaak energie voor twee. Nu realiseer ik me meer dan ooit dat zelfzorg een prioriteit moet zijn.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis