.
Leah Thys
vrijdag 28 juni 2024

Leah Thys: “Ik moet daar goed over nadenken” 

Ze moet het rustig aandoen 

Volgend jaar wordt Leah Thys 80. Veel mensen zouden een groot feest geven, maar daarvoor heeft Leah nog niks gepland.

“Ik heb voor mijn 60ste verjaardag een groot feest gegeven voor 60 genodigden. Op mijn 70ste nodigde ik iedereen uit in het kasteel van Dworp. Onvergetelijk. Ik had een piano gehuurd en op de uitnodiging geschreven dat ik geen cadeaus wilde, maar 'Sing me a song'. De hele avond werden de mooiste liedjes gezongen. Er kwamen zelfs vrienden uit Engeland over. Een machtig feest”, blikt ze terug op de vorige feesten in Primo.

80 jaar en toch blijft de actrice soap en theater met elkaar combineren. Het zouden er niet veel gegeven zijn om die combinatie te blijven volhouden.

“Dat is pittig is, ja. In dit stadium van mijn leven moet ik goed nadenken over hoeveel hooi ik op mijn vork neem. Wat ik me nog kan veroorloven en wat niet. De reden dat ik 'ja' gezegd heb tegen 'Oldtimers' is omdat het met Luc Caals en Ann De Winne is, maar ook omdat er geen tournee met reisvoorstellingen aan verbonden is. Ik moet voorzichtiger zijn met wat ik aanneem. En beter afwegen wat ik me op gezondheidsvlak nog kan permitteren.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis