.
Leah Thys
zaterdag 22 juni 2024

Leah Thys: “Toen kreeg ik een serieuze krak” 

Fysiek en mentaal 

Leah Thys is de laatste tijd een beetje op de sukkel met haar gezondheid. Twee jaar geleden onderging ze een dringende heupoperatie en ze raakte ook nog eens besmet met corona. Van die coronabesmetting draagt ze nog altijd de gevolgen, van de nieuwe heup ondervindt ze gelukkig niet veel.

“Ik moest daarvoor mijn theatertournee 'De dame in het busje' annuleren en revalideren. Ik ging twee keer per dag naar de kine én kon geen trappen meer doen omdat ik in een rolstoel zat, maar tegenwoordig vergeet ik vaak dat ik een nieuwe heup heb”, lacht Thys in Primo.

Je zou het niet zeggen dat Leah volgend jaar 80 wordt. En zelf vindt ze dat ook niet echt leuk meer om steeds ouder te worden.

“Tot mijn 75ste vond ik verjaren nog plezant. Toen kwam covid en kreeg ik een serieuze krak. Fysiek én mentaal. Tot overmaat van ramp verloor ik ook nog mijn echtgenoot door corona. Een bijzonder zware periode... Als je dan geen vrienden hebt om op terug te vallen, op wie je blindelings kan vertrouwen, ga je eronderdoor. Gelukkig was dat niet het geval.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis