.
Leah Thys in Thuis
zaterdag 16 juli 2022

Leah Thys vol bewondering: “Mijn huis ligt vol met portretten van mezelf”

Ze kreeg een prachtige potloodtekening te zien

In 'Thuis' is ze één van de populairste personages, maar ook naast de set is Leah erg geliefd. Zo is er in Vlaanderen zelfs een fan die een bijzonder portret maakte van de actrice. Een erg mooie potloodtekening die veel indruk nalaat op Leah.

“Het aantal werken dat ik van mezelf in mijn living heb, zijn niet meer op één hand te tellen. Soms van beginnende kunstenaars, van wie je merkt dat ze nog een weg af te leggen hebben. Maar ik moet zeggen dat ik die potloodtekening erg geslaagd vond”, zegt Leah in Tv Familie.

De ene artiest vindt het fantastisch, terwijl de andere het misschien toch een beetje eng zou vinden. Leah behoort tot de eerste groep. Al vindt ze het vooral erg bijzonder dat mensen zich bezighouden met het maken van tekeningen van haar.

“Maar ik ben zelf fan van de dramareeks ‘Outlanders’. Ook van die serie zie ik online straffe kunstwerken de revue passeren. Natuurlijk streelt het wel, want dat betekent dat ik op één of andere manier indruk heb gemaakt op die tekenaar.”

Leah strooit dan ook graag met complimentjes voor de tekenaar. “Ik vind mijn ogen ontzettend knap gedaan. Het lijkt een detail, maar hiermee valt of staat de herkenbaarheid. De tekening is duidelijk geïnspireerd op het 'Thuis'-boek van Marianne.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys