.
Leah Thys in Thuis
vrijdag 10 juni 2022

Leah Thys: “We lieten elkaar vrij”

Ze waren meer dan 50 jaar samen

Al meer dan een jaar moet actrice Leah Thys het stellen zonder haar man Jos. Hij overleed in mei 2021 ten gevolge van covid-19. Leah werd zelf ook besmet met het virus, maar zij kwam er gelukkig beter vanaf.

Leah is nog steeds in de rouw en mist haar levenspartner ontzettend hard. “Ik leef nu van dag tot dag. Of beter gezegd; ik overleef van dag tot dag. Meer kan ik daar niet over zeggen. Ik moet weer leren omgaan met de tijd. Als je leven gestructureerd is met twee en je eindigt alleen, dan moet je een nieuwe structuur vinden om die tijd op een andere manier in te vullen”, legt Leah uit in Het Laatste Nieuws.

Meer dan een halve eeuw waren Jos en Leah samen. Leah verklapt graag hun geheim. “Jos had zijn interesses en ik de mijne. De kracht van onze liefde was dat we elkaar vrijlieten. Vrij in de zin van: volg je ambitie, doe wat jou gelukkig maakt, zonder dat je de andere daarin verliest.”

Leah en Jos zijn een prachtig voorbeeld voor vele koppels. Wat jammer genoeg ziet Leah ook veel koppels waarvan ze ziet hoe het vooral niet moet.

Jos is het beste wat Leah kon overkomen en ze is dankbaar voor de vele momenten die ze samen hebben gehad. “Jos voelde mij op alle mogelijke manieren. Hij was geen gemakkelijke, maar een uitermate interessante mens. En hij kon ontzettend lief zijn. Er zijn honderdduizend kleine dingen, die nu allemaal weg zijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys