.
Leen Dendievel in Thuis
maandag 19 december 2022

Leen Dendievel: “Dat moet dringend bespreekbaar worden”

En zij wil daarin helpen

Leven met angstaanvallen, het is niet prettig. Dat weet ook Leen Dendievel. Zij deelde haar ervaringen door er een boek over te schrijven.

Ondertussen heeft Leen dan wel al een tijdje geen angstaanvallen meer gehad, er helemaal vanaf, dat is ze nog lang niet en zal misschien ook nooit gebeuren.

Maar op de spoed belanden zoals vroeger wel eens gebeurde, dat zal niet meer gebeuren. “Maar ik ga waarschijnlijk nog pieken doormaken in mijn leven, wanneer ik mensen verlies of tegenslagen heb. Daardoor zal ik misschien weer meer aanvallen hebben van benauwdheid”, zegt ze in Dag Allemaal.

De heruitgave van haar boek ‘Asem’ gaat niet alleen over de verhalen van Leen zelf. Ook enkele BV’s doen hun verhaal en getuigen over de angstaanvallen waarmee ze te maken krijgen.

“Ik vind het heel belangrijk dat dat bespreekbaar wordt. Ik heb ervoor gekozen om sociale media te gebruiken, want dankzij mijn bekendheid heb ik veel volgers. Ik wil iets kunnen betekenen voor mensen. Als actrice heb ik dat gedaan door in ‘Thuis’ de deur op een kier te zetten voor transpersonen, hetzelfde doe ik nu met mijn boek over angsten.”