.
Leen Dendievel
woensdag 14 december 2022

Leen Dendievel: “Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg”

Het voelde niet goed

Iedereen heeft wel voor iets schrik. Dat zet zich bij velen vaak om in fobieën. Ook actrice en schrijfster Leen Dendievel heeft vaak last van paniekaanvallen. Zij schreef er zelfs een boek over.

Daarover schrijft zij het volgende: “Ik werd ’s nachts wakker in bed en mijn lichaam deed vreemd. Hartkloppingen, zweten, hoofdpijn, geen lucht krijgen, tintelingen in mijn arm, een droge keel. Ik was ervan overtuigd dat ik een hartstilstand kreeg. Ik ben toen naar de spoed gegaan en daar zeiden ze dat het hyperventilatie was”, citeert Dag Allemaal een passage van Leen.

Dat kon zo niet blijven duren, dus ging Leen op zoek naar hulp om haar van die aanvallen vanaf te helpen. Ze ging op zoek naar wat er aan de basis lag van de aanvallen en probeerde zo het probleem aan te pakken.

Zo ontdekte ze dat de dood van haar vader aan de basis van het probleem lag. Ze had de dood van haar vader nog niet kunnen verwerken en dat zorgde nu voor problemen in haar latere leven.

Ondertussen heeft Leen het kunnen verwerken en kan ze beter om met haar paniekaanvallen. Daarbij kreeg ze de hulp van een therapeut. En met succes, ondertussen is het al bijna een jaar geleden dat Leen nog een aanval meemaakte.

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel