.
Leen Dendievel
zondag 11 december 2022

Leen Dendievel: “Ik heb geploeterd om het uit te zoeken”

Ze heeft alles onder controle

Wie regelmatig angstaanvallen heeft, net zoals actrice en schrijfster Leen Dendievel, weet dat leven met angstaanvallen geen pretje is. Het is ook vaak een heuse zoektocht om uit te vissen waar die angstaanvallen vandaan komen.

Ook Leen moest op zoek naar triggers die de aanvallen losmaakten. “Ik heb intussen door wat mijn lichaam precies doet bij angst. Als ik die symptomen nu voel, sla ik niet meer in paniek. Intussen is het bijna een jaar geleden dat ik nog een paniekaanval had”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Een drukke agenda is voor Leen vaak een trigger die iets in haarzelf kon losmaken. Dan is het een kwestie van tot rust te komen.

“Ik ga dan in bed liggen, warm een kersenpitkussen op en probeer goed adem te halen. Maar ook wandelen en zingen helpen. Al is voorkomen altijd beter dan genezen, dus ik ben alert: als mijn agenda te druk is, ik een slechtsnieuwsgesprek of een discussie heb gehad, weet ik dat ik erna tijd voor mezelf moet nemen.”

Maar Leen ziet angst ook als iets goed. “Het zorgt ervoor dat ik uit een brandend huis loop of niet zonder kijken de straat oversteek. Maar uiteraard ben ik alert: ik heb er nu amper nog last van, maar dat is niet vanzelf gegaan. Ik heb geploeterd om het allemaal uit te zoeken.”

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel