.
Leen Dendievel
donderdag 6 juli 2023

Leen Dendievel: “Ik kan dat makkelijk loslaten”

Ze volgt haar buikgevoel

Je neemt je werk beter niet mee naar huis. Maar dat is voor heel wat mensen best moeilijk. Ook voor acteurs is het soms moeilijk om hun rol los te laten wanneer ze naar huis gaan. Actrice Leen Dendievel heeft daar weinig moeite mee.

“Ik ben iemand die na de opvoering of opnamedag klaar is het met het personage. Ik speel voor de volle 150%, maar eens het voorbij is, neem ik het niet mee naar huis. IK kan er thuis over nadenken om me zo goed mogelijk voor te bereiden, maar de vrouw die ik speel? Die kleeft niet aan mij. Als er een bepaalde emotie bij komt kijken, blijft die achter in de zaal of op de set”, legt Leen uit in Primo.

Binnenkort wordt Leen 40 jaar en dat wil zeggen dat ze nu ook heel wat andere rollen zal aangeboden krijgen. Zo zal ze nu waarschijnlijk meer gecast worden voor rollen als moeder of echtgenote.

“Ik heb in mijn hele loopbaan altijd mijn buikgevoel gevolgd. Dat is steeds de juiste keuze gebleken en ik ben heel tevreden over hoe het gelopen is. En zo’n rol als moeder of echtgenote, dat is geen enkel probleem voor mij.”

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel