.
News Image

Leen Dendievel: moet ik wel in 'Thuis' blijven?

Ik sta daar elke dag mee op.


Enkele jaren geleden kreeg Leen Dendievel de kans om de rol van Kaat te spelen in 'Thuis'. Het was voor haar al de derde auditie voor de soap, bij tweede eerdere pogingen om een rol in de soap te spelen liep het mis. Derde keer, goede keer en dus mocht Leen aan de slag bij de populairste Vlaamse soap. De rol van Kaat spelen is een hele uitdaging voor Dendievel, Kaat is dan ook een transgender.

James Cooke had Leen donderdag te gast in 'Bedgeheimen' en informeerde of Leen er al aan gedacht heeft om bij 'Thuis' te stoppen. Ik sta daar elke dag mee op. En zodra mijn buikgevoel aangeeft dat het genoeg is, dan zal het ook genoeg zijn. Voorlopig kunnen de fans van 'Thuis' echter op beide oren slapen, Leen Dendievel zal nog een tijdje in de soap te zien zijn.

Leen heeft het imago van een harde tante te zijn, dat is ook James niet ontgaan. Volgens Dendievel heeft dat vooral te maken met het feit dat zij 'gewoon rechttoe rechtaan is'. Sinds enkele jaren is Leen naar eigen zeggen toch een ander mens geworden. Sinds ik Udo heb leren kennen, ben ik veel sneller emotioneel. Dat is toch een kwetsbaarheid van 'je kunt iemand verliezen'. Udo heeft mij completer gemaakt. Wij zeggen dat soms tegen elkaar: wij hebben echt de liefde zoals in de film.

Vorig jaar zijn Leen en Udo stiekem getrouwd, van kinderen is er nog geen sprake. De twee zijn gelukkig zonder kinderen, mogelijk blijft dat ook zo. Dat is geen drang, Udo en ik hebben daarin dezelfde visie. Wij hebben wel samen beslist dat als één van ons zou wakker worden en mama of papa wil worden, dat we het daar dan wel over moeten hebben. Het ding is: een kind of een baby zegt mij gewoon niets, geeft Leen toe.

Leen is al enkele jaren gelukkig met Udo, hij is iets ouder dan de actrice, al vast dat leeftijdsverschil nog wel mee. Tom Waes en Gert Verhulst vallen ook wel bij haar in de smaak, al zijn die een pak ouder. Maar een leeftijdsverschil is nooit een issue geweest voor Leen Dendievel. Het grootste leeftijdsverschil tussen Leen en één van haar andere vriendjes was maar liefst 20 jaar. Leen was toen amper 21 jaar, hij was 41.

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel