.
Leen Dendievel
woensdag 22 januari 2020

Leen Dendievel slachtoffer van identiteitsfraude

Gepeperde rekening voor Leen Dendievel


Actrice Leen Dendievel beleefde haar dagje niet: de postbode had woensdag een onaangename verrassing voor haar. Leen kreeg een brief van een gerechtsdeurwaarder omdat de actrice enkele facturen van Proximus niet betaald zou hebben. Niet onbelangrijk detail: Leen is geen klant bij Proximus. Toch zou Leen een bedrag van 182,36 euro binnen de 15 dagen moeten overschrijven, kwestie van een dagvaarding of beslag van haar inboedel te vermijden. Nadat de actrice de brief meermaals had gelezen, wist zij maar al te goed dat de brief niet kon kloppen.

Leen contacteerde de politie en het communicatiebedrijf. Ik stuurde dit naar de politie, heb proximus zelf gebeld, maar ze sturen me van het kastje naar de muur. Volgens de politie moet ik de gerechtsdeurwaarder bellen ?????, die man zal zelf niet weten dat zijn naam er opstaat waarschijnlijk, en van proximus moest ik via ‘contact’ een nota maken op de website, terwijl ik herhaaldelijk om een mailadres vroeg, schrijft een teleurgestelde actrice op Instagram.



De actrice besloot haar verhaal te delen om te voorkomen dat anderen ook in deze frauduleuze mail zouden trappen. Ik kan ook egoïstisch zijn en dit niet delen. Ik dacht alleen maar aan de ouderen, grootouders en mensen die onoplettend zijn en ter goeder trouw deze WEL zouden betalen. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie. En toen ik gisteren polste bij vrienden, hadden ook zij deze al ontvangen en tevergeefs actie ondernomen. Bij deze, KIJK GOED, NIET BETALEN, schreef de actrice.



Uit haar bericht blijkt trouwens dat heel wat andere bekende mensen dezelfde brief hebben ontvangen. Het bericht van Leen Dendievel heeft op enkele uren tijd heel wat in beweging gezet. In een update laat de actrice weten dat Proximus haar verantwoordelijkheid heeft opgenomen en zelf contact opnam met de deurwaarder en haar dossier te klasseren. Het contract dat werd opgemaakt in mijn naam werd stopgezet. Er werd blijkbaar een toestel gekocht op mijn naam. Het is té gemakkelijk om online in iemand anders naam iets te bestellen, of een abonnement aan te gaan. Misschien daar eens naar kijken, gaat Leen verder.



Leen geeft andere slachtoffers de raad om naar de gerechtsdeurwaarder te bellen, een pv te laten opstellen door de politie én Proximus te verwittigen. Voor dat bedrijf heeft de actrice nog één aanbeveling: best even de regels verstrengen om online aan de slag te kunnen, klinkt het nog.

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel