zaterdag 7 mei 2011
Leestip: Tijd voor thee
Theedrinken wordt steeds populairder. Ook het aanbod van theesoorten is enorm toegenomen. Maar wat is nu het verschil tussen zwarte, groene en witte thee en tussen thee en infusie?
Theedrinken wordt steeds populairder. Ook het aanbod van theesoorten is enorm toegenomen. Maar wat is nu het verschil tussen zwarte, groene en witte thee en tussen thee en infusie?
Hoe zet je een goede pot thee? Is thee nu echt zo gezond als beweerd wordt? Zijn high tea en afternoon tea synoniemen? Antwoorden hierop en allerlei andere theeweetjes vind je in Tijd voor thee. In het boek staan ook recepten voor thee en infusies. En dan is er natuurlijk tijd voor een high tea. In Tijd voor thee vind je tal van zelfgemaakte hartige en zoete hapjes om je gasten en jezelf te verwennen: fingersandwiches, bladerdeeghapjes, shortbread, Victoria sponge cake…Ook de beroemde scones ontbreken niet. En op die scones horen natuurlijk de heerlijke zelfgemaakte confituren van Winiefred. Thee kun je eveneens als ingrediënt gebruiken in de keuken. Topchef en theeliefhebber Guy Van Cauteren weet daar alles van en verbluft je met zijn eigen theerecepten. Guy Van Cauteren is al ruim dertig jaar de drijvende kracht van het internationaal bekende restaurant ’t Laurierblad in Berlare. Hij is een fervent theeliefhebber. Winiefred Van Killegem, bekend van radio en tv, is een vermaard kruidenkenner en weet ook veel over confituur. De ‘Kruidenvrouw uit Gent’ schreef meerdere boeken over dit onderwerp, geeft tal van drukbezochte voordrachten en heeft een wekelijkse column in Primo TV Gids. Stefaan Van Laere is sinds 1988 beroepsauteur-journalist en schrijft naast lifestyle-artikelen voor magazines ook boeken, fictie en non-fictie voor jeugd en volwassenen. Tijd voor thee – Guy Van Cauteren, Winiefred Van Killegem & Stefaan Van Laere