.
Lesley-Ann Poppe
vrijdag 30 december 2022

Lesley-Ann Poppe: “Dan wordt het verwerken een stuk moeilijker”

Ze zette zich er snel over heen

Het krijgen van een kindje is voor veel vrouwen en mannen erg belangrijk in hun relatie. Maar toch lukt dat niet altijd voor iedereen. Veel koppels krijgen een miskraam te verwerken en dat is bijzonder pijnlijk.

Ook Lesley-Ann Poppe heeft al een aantal miskramen te verwerken gekregen. Haar twee zwangerschappen voor de komst van Lily-Jane mondden uit in een pijnlijk verlies.

“Zo’n miskraam kan een enorme psychologische impact hebben. Ik heb die gelukkig wel snel kunnen relativeren en een plaats kunnen geven. Dankzij het feit dat ik daarna vlug zwanger was van Lily-Jane en met Benjamin en Gabriël al twee kindjes had”, klinkt het in Tv Familie.

Als je al kinderen hebt, heb je meteen iets anders om je op te fixeren. Als je nog geen kinderen hebt dan wordt een miskraam een stuk moeilijker. Al blijft het in beide gevallen een erg groot verlies.

“Voor mij was het alvast geen opdracht om daar openlijk over te praten. Heel m’n omgeving was ook op de hoogte. Ik vind het fijn dat meer en meer vrouwen hierover getuigen. Het zorgt er in de eerste plaats voor dat ze zich minder alleen zullen voelen in dit verhaal. Want miskramen en andere zaken die medisch foutlopen, zijn inderdaad nog steeds een taboe.”