.
Lesley-Ann Poppe en Kevin Lebreton
donderdag 27 juni 2024

Lesley-Ann Poppe: “Dat is goed zolang alles loopt zoals het zou moeten” 

Het gaat soms grondig mis 

Er zijn heel wat mensen die naar het buitenland trekken, zoals Turkije om een cosmetische ingreep te laten uitvoeren. Soms hoor je daar positieve reacties over, maar soms loopt het ook stevig fout.

Wie dat niet meer zou doen is Lesley-Ann Poppe. Zij wil het risico niet meer lopen dat er tijdens zo’n cosmetische ingreep iets fout gaat.

“Dat is allemaal goed en wel zolang het loopt zoals gewenst. Ik zie in mijn instituut helaas vaak mensen bij wie het volledig mis ging. Ontstekingen, vochtophopingen, abcessen... Ze zijn vaak radeloos omdat geen enkele dokter hen wil helpen. Helaas zijn wij ook geen dokter en kunnen we niet altijd iets betekenen. Zo belanden er te veel mensen in een achterkamertje waar een zogezegde specialist hen wel 'helpt'”, zegt Poppe in Dag Allemaal.

Plastische chirurgie vindt Lesley-Ann absoluut niet erg. Ze staat daar heel positief tegenover en vindt dat mensen het zeker mogen laten uitvoeren als daarmee hun complexen verdwijnen.

“Ik zag er al veel mensen door openbloeien. Vrouwen die zich na hun borstvergroting veel beter in hun vel voelden, mannen die na een haartransplantatie een tweede jeugd beleven... Ik ben blij dat het er is. Of ik zelf al bij de plastisch chirurg ben langs geweest, houd ik liever privé.”