.
Lesley-Ann Poppe
maandag 17 juni 2024

Lesley-Ann Poppe: “Heel erg dat ze dat moeten missen” 

Dat is niet ok 

Er is de het voorbije jaar al veel te doen geweest rond Ozempic. Het geneesmiddel wordt gebruikt voor diabetespatiënten, maar ook door mensen die snel wat kilo’s willen afslanken.

Ook Lesley-Ann Poppe gebruikte het middeltje om van haar laatste overtollige kilo’s verlost te raken. Maar daar had ze al snel spijt van. Bovendien wil ze de mensen nu ook waarschuwen omdat er een tekort is aan het geneesmiddel en dat is erg jammer voor de diabetespatiënten die het gebruiken.

“Heel erg dat diabetici hun broodnodige medicatie moeten missen omdat anderen een paar kilo's willen verliezen voor ze op reis vertrekken. Dat is niet oké. Ik zou 't nooit meer in mijn lijf spuiten. Even wat intensiever sporten en op m'n eten letten, en die laatste kilo's zullen wel verdwijnen. 't Is te zot om gezonde mensen medicatie toe te dienen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Poppe gebruikt het middel ondertussen niet meer en probeert nu zoveel mogelijk te sporten en gezond te eten om op gewicht te blijven.

“Een gezonde BMI vind ik belangrijk. Ik wil in vorm zijn, alles met mijn kinderen kunnen doen. Ik wil ook van 't leven genieten, met lekker eten en drinken. Maar nu met mate. Geen twee borden spaghetti meer, maar één. Geen hele doos chocolaatjes, eentje.”