.
Lesley-Ann Poppe
vrijdag 14 juni 2024

Lesley-Ann Poppe: “Ik dacht niet dat ik iets zots aan het doen was”

Ze zou het niet aanraden

Terwijl de meeste reacties over Ozempic positief zijn, is Lesley-Ann Poppe dat allesbehalve over het ‘wondermiddel’. Ook zij heeft het middel genomen om zo wat kilo’s kwijt te spelen.

Het middel miste zijn doel niet, maar Lesley-Ann voelde zich er vooral heel slecht door. Hoofdpijn, overgeven,… ze raakte zelfs niet meer uit haar bed.

“Op een bepaald moment woog ik 100 kilo en was ik stilaan diabetes aan het ontwikkelen door mijn slechte leefgewoontes. Ik had het mezelf nooit vergeven als het echt zover gekomen zou zijn. Dus ging ik op de rem staan. De kilo's gingen er goed af, maar om die laatste kilootjes kwijt te raken zag ik Ozempic als uitkomst. Uit gemakzucht, geef ik eerlijk toe”, zegt ze in Dag Allemaal.

Poppe was toen niet op de hoogte van de gevaren, want in haar omgeving was ze niet de enige die van het middel gebruik maakte.

“Ik had niet het gevoel dat ik iets zots aan het doen was. Er verschenen nog geen artikels over. Dokters schreven het ook gretig voor, waardoor ik er helemaal geen graten in zag. Bijna meteen voelde ik heftige bijwerkingen. Hoofdpijn, overgeven... Ik raakte niet meer uit mijn bed. Na twee maanden ben ik ermee gestopt. Zulke bijwerkingen, dat kon niet kloppen, dacht ik. Nadien las ik talloze artikels over de gevaren van Ozempic en vielen de puzzelstukjes in elkaar.”