.
Lesley-Ann Poppe
donderdag 28 maart 2024

Lesley-Ann Poppe: “Ik vind dat heel schokkend”

Ze kan het niet geloven

Een jaar geleden maakten we kennis met Jacotte Brokken, de nieuwe weervrouw van VRT. Zij volgde Frank Deboosere op en kende ook veel succes dankzij haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Maar haar bekendheid kende ook meteen een keerzijde. Zij kreeg veel haatberichten over zich heen over haar uiterlijk. Jammer genoeg horen haatberichten nog altijd een beetje bij het bekend zijn en kan je die berichten dus maar beter negeren.

“Het is schokkend dat mensen anno 2024 nog steeds kritiek leveren op iemands uiterlijk. Ik ben intussen een pak vermagerd, maar in 2017 was ik dik. En ja, net als Jacotte durf ik dat woord weer te gebruiken. Maar goed, ik kreeg toen ook dat soort commentaren te slikken. Hallo?! Mijn lichaam is dik, maar dat wil helemaal niets zeggen over mijn hersenen of mijn capaciteiten”, reageert Lesley-Ann Poppe in Tv Familie.

Zelfs is Poppe heel erg tegen bodyshaming. Het is ook nergens voor nodig en mensen moeten beter nadenken voor ze iets zeggen tegen iemand.

“Ook mensen die voller zijn, kunnen zelfverzekerd, gezond en succesvol zijn. Dat je voller bent, betekent niet dat het vet naar je hersenen stijgt en je plots seniel wordt. Het klinkt te gek voor woorden, maar dat dachten de mensen wel.”