.
Christoff
maandag 27 maart 2023

Leven van Christoff hing aan een zijden draadje

Hij had slechts tien procent overlevingskans

In een interview met de website gezondthuis.be vertelt schlagerzanger Christoff wat ‘gezondheid’ voor hem betekent.

“Als je gezond bent, heb je 1000 dromen. Maar mensen die ziek zijn, hebben maar één droom”. Dat zegt voor mij alles”, aldus de zanger.

Volgens Christoff beseffen wij mensen vaak niet hoe gelukkig we zijn als we gezond zijn. Gezond zijn voelen we naar zijn mening als te vanzelfsprekend aan, terwijl we daar eigenlijk beter af en toe bij stil zouden staan.

Dat een goede gezondheid allesbehalve vanzelfsprekend is, mocht hij al op jonge leeftijd ondervinden. Als kind hing zijn leven zelfs een tijdlang aan een zijden draadje: “Als kind ben ik zelf ernstig ziek geweest, ik had een hersentumor. Hoewel ik slechts 10% kans op genezing had, ben ik er gelukkig door gekomen.”

Deze ervaring uit zijn jeugd en de dankbaarheid omdat hij mocht genezen maakt dan ook dat de zanger graag iets wil terugdoen. Zo is het zijn motivatie om palliatieve bezoeken te doen: “Het feit dat ik er voor die mensen nog eens kan zijn, een schouderklopje kan geven, een glimlach op hun gezicht kan toveren, geeft mij een ongelofelijk warm gevoel. Ik ben altijd ontzettend blij dat ik dat kan doen. Het geeft me enorm veel voldoening.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff