.
News Image

Liefde Voor Muziek binnenkort ook op de radio?

Komt er binnenkort een radioversie van Liefde Voor Muziek?


Tomas De Soete is volledig terug met de televisiereeks Fiskepark op Canvas en het gelijknamige radioprogramma. Maar Tomas De Soete wil nog een ander project uitwerken: een radioversie van Liefde Voor Muziek!



Tomas De Soete leek de voorbije jaren wel van de aardbol verdwenen na het “geflopte” Café Corsari, de talkshow op één die hij samen met Freek Braeckman presenteerde. Freek verhuisde naar VTM terwijl Tomas worstelde met een identiteitscrisis. “In eerste instantie voelde die pauze als een opluchting. Ik leefde té intens,” aldus Tomas De Soete die er in eerste instantie van genoot om even te kunnen uitblazen. Maar al snel kwam de presentator zichzelf tegen..



“Bij de VRT hadden ze mij de opdracht gegeven om mijzelf heruit te vinden. Ik moest zélf nadenken over m’n toekomst, en dat had ik nog nooit moeten doen. Ik ben mezelf tegengekomen…” Plotseling begon Tomas De Soete te twijfelen en kampte hij met een identiteits- en vertrouwenscrisis. “Ik begon te twijfelen aan m’n toekomst en wat ik nu zelf wilde. Eerlijk gezegd wist ik het allemaal niet meer zo goed.” Tomas De Soete beseft dat die onzekerheid hem niet tot de meest vrolijke frans in huis maakte…



“Ik zat veel te piekeren, op den duur had ik bijna een deuk in m’n zelfvertrouwen gepiekerd.” Terwijl de inspiratie het best werkt wanneer je alles loslaat. Gelukkig bracht zijn eigen identiteitscrisis inspiratie. “We vertrokken van het verhaal van Tomas, de veertiger met vier kinderen, die tot voor kort altijd z’n goesting mocht doen en complimenten kreeg en die nu voor ’t eerst géén nieuwe opdrachten meer heeft. Z’n carrière begint te kabbelen.” En zo vormde zijn eigen vertrouwenscrisis de basis van Fiskepark.



De eerste aflevering van Fiskepark werd goed bekeken, maar voor de tweede aflevering haakte al de helft van de kijkers af. Opnieuw een deuk in het zelfvertrouwen van Tomas? “Dat was slikken, ja. Maar je mag je ook niet blindstaren op die kijkcijfers alleen. Veel mensen kijken uitgesteld, en bovendien is dit een scherpe Canvasreeks, zoiets beoordeel je nooit op kijkcijfers alleen. De kwaliteit, het vernieuwende, de talk value zijn belangrijkere aspecten,” aldus Tomas De Soete in Dag Allemaal.



Fiskepark is trouwens niet enkel een televisiereeks, maar met Radio Fiskepark maakte Tomas De Soete ook zijn comeback op de radio. Niet langer op Studio Brussel, maar wel op Radio 1. En Tomas De Soete speelt nog met meer projecten die hij wil uitwerken. “Ik speel zelfs al met een programma-idee voor Radio 2. Ik zou Vlaamse hits in een nieuw jasje willen steken, door bijvoorbeeld Daan Stuyven of Bent Van Looy nummers van Willy Sommers te laten coveren.”



“Een soort van Liefde Voor Muziek op de radio,” aldus Tomas De Soete. “Bij deze heb ik mijn idee meteen gedeponeerd.” Benieuwd of het idee binnenkort ook opgepikt wordt en we écht een radioversie van Liefde Voor Muziek te horen zullen krijgen…