.
Lien Van de Kelder
maandag 26 september 2022

Lien Van de Kelder en Hans Herbots: “Onderschat het maar niet”

Het was weer even wennen

Lien Van de Kelder en haar man Hans Herbots verblijven vaak in het buitenland. Zo hebben ze een tijdje in Thailand gewoond en verbleef Hans een tijdlang in Bangkok waar hij aan het werk was.

“Mijn eerste week terug in België was wel pittig. In Thailand moest ik aan niets denken en werd mijn agenda geregeld. Terug thuis word je geconfronteerd met dagelijkse verplichtingen, dat zet je met beide voeten op de grond”, lacht hij in Story.

Hans is sinds een aantal jaar erg populair in het buitenland, een succes dat hij vooral te danken heeft aan zijn film ‘De Behandeling’. Die film werd ook in andere landen uitgebracht en vooral in Engeland kon die op veel succes rekenen.

“Ik werd daarna benaderd door een agent en ben ook zelf op zoek gegaan naar nieuwe projecten. Ondertussen krijg ik veel buitenlandse aanbiedingen, maar over een paar jaar is dat misschien niet meer zo. Ik geniet ervan zolang het duurt.”

Wie mee in dat avontuur is gestapt is zijn partner Lien Van de Kelder. Zij past haar leven aan, aan de projecten van haar man. “Het klinkt ook allemaal glamoureus wat Hans doet, maar onderschat het productionele en emotionele werk niet. Je moet het maar doen: lange draaidagen, omgaan met veel stress, driehonderd mensen leiden… maar Hans komt met iedereen overeen, hij is altijd de diplomaat en de rust zelve.”

Bio van Lien Van de Kelder en Hans Herbots