.
Lieve Blancquaert
zondag 31 maart 2024

Lieve Blancquaert: “Er zijn belangrijkere dingen dan geld”

Je moet dicht bij jezelf blijven

Lieve Blancquaert moet zowat de bekendste fotografe van ons land zijn. Foto’s maken mocht dan 20 jaar geleden wel veel ingewikkelder zijn dan nu, toch heeft Lieve altijd doorgezet. En mocht ze nu mogen kiezen, dan zou ze gewoon hetzelfde pad bewandelen.

“Je moet je hart durven volgen, en dat heb ik altijd gedaan. In alles eigenlijk. Dat is ook de boodschap die ik mijn kinderen wil meegeven. Ik denk dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Dat is misschien niet altijd de beste verdienformule, maar op het einde van de rit zijn er belangrijkere dingen dan geld. Als je maar genoeg hebt om van te leven”, zegt Lieve in Primo.

De kinderen van Lieve beseffen dat heel goed en ze weten ook dat de toekomst heel kwetsbaar is. Zij doen dan ook wat ze graag doen en ze leven vooral in het nu. Zo is haar zoon Boris naar Lapland verhuisd.

“Het is één van de weinige plekken in Europa waar de natuur inderdaad nog ongerept is. Tijdens mijn tocht door Europa ben ik in Finland geweest, en daar zijn de mensen er volgens allerlei peilingen het gelukkigst. Dat heeft te maken met de bereikbaarheid van de natuur. Elke Fin heeft binnen de 600 meter van zijn woonst toegang tot enorm veel natuur. Dat is een groot verschil met ons land. Die natuur geeft ons rust in ons hoofd, en daar verlangen we toch allemaal naar?”

Bio van Lieve Blancquaert

Meer Over:

Lieve Blancquaert