.
Lieve Blancquaert
vrijdag 17 juni 2022

Lieve Blancquaert is er gerust op: “Ik ga er mijn slaap niet voor laten”

Ze zit boordevol plannen

Eerder werd al gezegd dat VRT een nieuwe richting wil uitslaan en zich meer wil concentreren op de amusement en ontspanningsprogramma. Daar zouden programma’s als die van Lieve Blancquaert en Annemie Struyf niet meer bij passen.

Dag Allemaal contacteerde Lieve en zij wist hen het volgende te vertellen. “Ik laat er voorlopig mijn nachtrust niet voor, want ik ben op dit moment met vier projecten bezig voor de VRT, waaronder één heel groot en één in het buitenland. Het klopt dat de budgetten kleiner worden en dat er onrust heerst onder de VRT-medewerkers, maar persoonlijk maak ik me niet al te veel zorgen.”

Volgens Lieve hoeft ook Annemie zich geen zorgen te maken. “Het Hoge Noorden’ was geen duur programma om te maken, omdat het programma gemaakt is met een heel kleine ploeg”, zegt ze.

Exclusiviteitscontracten bij een zender zijn een zeer gewild iets en het is Mike Verdrengh die de exclusiviteitscontracten introduceerde. “Zonder zo’n contract kreeg je al snel situaties waarbij je dertien weken intensief aan een programma kon werken en daarna terug moest gaan stempelen. Dankzij zo’n exclusiviteitscontract was dat voorbij”, vertelt hij.

De waarde van een tv-gezicht hangt af van zijn commercialiteit die hij of zij een zender oplevert. Bij de commerciële zender zijn dat hoge kijkcijfers. Maar dat geldt niet voor de VRT. Moet men daar echt meedoen aan het gevecht om de kijker in de commercieel interessante doelgroep tussen 18 en 44 jaar. Blijkbaar vindt men het aan de Reyerslaan erg dat vooral oudere mensen naar de VRT kijken, maar de openbare omroep moet alle kijkers verzorgen in plaats van amechtig de commerciële doelgroepen te bedienen.”

Bio van Lieve Blancquaert

Meer Over:

Lieve Blancquaert