.
Lieven Scheire
zaterdag 5 november 2022

Lieven Scheire: “Dat is toch een extra verbondenheid”

Verrassend resultaat in ‘Ons DNA’

Het was een grote verrassing voor Lieven Scheire en Frances Lefebure toen ze ontdekten in hun eigen programma ‘Ons DNA’ dat ze eigenlijk verre familie zijn van elkaar. Ze zijn allebei afstammelingen van het achttiende- eeuwse koppel Carolus Bracke en Rosalia Van Gyseghem.

“We kwamen het pas later te weten, toen we al even aan het samenwerken waren. Dus het heeft onze samenwerking niet echt beïnvloed. Het was eerder een bevestiging: ‘Ah, misschien komen we daardoor zo goed overeen!”

Lieven vond het wel bijzonder om te ontdekken dat resultaat. “Het voelt toch echt als een extra verbondenheid. Ik noem Frances nu ook vaak ‘nichte’ en zij mij ‘kozzen’, het Oost-Vlaamse dialectwoord voor neef. En binnenkort moeten we eens gaan zien bij wie we Kerstmis gaan vieren, zeker”, lacht Scheire in Dag Allemaal.

Nu ze ontdekt hebben dat ze familie zijn van elkaar, moeten ze ook toegeven dat ze hier en daar wel familietrekjes bij elkaar herkennen.

“Ik herken in Lieven dat nuchtere, dat down to earth zijn, dat ik zelf ook heb. Wij zijn niet van de grote poespas en genieten alle twee van kleine dingen.”

Bio van Lieven Scheire en Frances Lefebure