.
Lieven Scheire
maandag 13 juni 2022

Lieven Scheire: “De Maya’s hebben dat genetisch geselecteerd”

Dat is wel heel bijzonder

Wie een praatje maakt met Lieven Scheire kan zich verwachten aan heel wat leuke feitjes en weetjes. Maar hopelijk voor zijn relaties, kwam er ook wat romantiek aan te pas. En daarover verklapt Lieven in Nina een ondeugend weetje.

“Ik groeide landelijk op en ondervond dat een maisveld er eigenlijk voor gemaakt is om het te doen met je partner. Je hebt plaats tussen de planten, je kunt er gemakkelijk een paar meter in wandelen en door het bladerdek is het volledig afgeschermd van de omgeving. Ik verdenk de Maya’s er zelfs van dat ze de mais genetisch geselecteerd hebben voor dit doel”, lacht Scheire.

Lieven wordt getriggerd door de zotste theorieën, weetjes en wetenschappen, maar kan zijn eigen fobieën maar moeilijk verklaren. “Ik durfde niet in treinen te zitten en ik had zware claustrofobie. Toen ik dat vertelde reageerden veel mensen dat ze er ook mee kampten. Ik heb hen toen doorverwezen naar de cognitieve gedragstherapie, waardoor ik er zelf ook vanaf ben geraakt.”

Die fobieën hoopt Lieven vooral niet door te geven aan zijn eigen kinderen. Al hoopt hij wel dat ze zijn skills hebben en iets weerbaarder zijn. “En zonder de medemens uit het oog te verliezen.”

Tot slot besluit Scheire nog met een extra weetje. “Wist je dat wij ’s morgens eigenlijk dinosauruseieren eten? De kip staat dichter bij de tyrannosaurus dan de stegosaurus. Die was een van de eerste dino’s en er zit 90 miljioen jaar tussen hem de tyrannosaurus rex. En er zit maar 60 miljoen tussen een kip en een tyrannosaurus rex. Ze zijn ook genetisch verwant.” En zo hebben we weer iets bijgeleerd!

Bio van Lieven Scheire

Meer Over:

Lieven Scheire