.
Lieven Scheire
dinsdag 8 november 2022

Lieven Scheire: “Ik heb al die momentjes al meegemaakt”

Zij is nog elke keer verbaasd

We kunnen ons goed inbeelden dat Lieven Scheire behoorlijk in zijn nopjes was toen hij te horen kreeg dat hij een programma mocht maken rond DNA. Dat mocht hij doen samen met Frances Lefebure.

Een bijzondere samenwerking, kan je wel zeggen. Lieven de allesweter, en Frances de beauty van het gezelschap. Al hoopt Frances toch dat dat anders wordt gezien.

“Ik hoop dat mijn inbreng groter was dan dat. Ik ben er niet bijgezet als het frivole meisje. Het is wel zo dat Lieven er superveel van afweet en echt een wetenschapper is, en dat ben ik niet. Ik reageer eerder met frisse verwondering. Ik zat dikwijls met open mond van verbazing. Een beetje zoals de gemiddelde kijker thuis”, lacht Frances in Dag Allemaal.

Als het moet kan Lieven uren gefascineerd vertellen over het DNA, iets wat hij eerder al in één van zijn zaalshows heeft gedaan. Hij vindt het dan ook een erg interessant onderwerp.

“Omdat het vele toepassingen heeft in ons dagelijks leven, zonder dat we het zelf doorhebben. Ik ben mij ongeveer vijf jaar geleden beginnen te verdiepen in genetica en ik heb al die wow-momentjes die Frances nu meemaakt, zelf ook al eens een keertje meegemaakt.”