.
Lieven Scheire
maandag 8 april 2024

Lieven Scheire: “Ik wilde er alles aan doen om het niet te verkloten”

Tijden zijn veranderd

Lieven Scheire is ondertussen een vaste waarde geworden in de showbizzwereld, maar ooit moest het voor hem ook nog allemaal beginnen. We leerden hem kennen dankzij programma’s als ‘Neveneffecten’ en ‘Basta’.

“In die eerste jaren wilde ik er vooral alles aan doen om mijn kans niet te 'verkloten' bij Woestijnvis. Maar nu voel ik dat ik niet meer dag in dag uit aan de kar kan sleuren. Ik heb lang het ene intensieve programma na het andere gemaakt. De laatste jaren ben ik me beginnen afvragen: 'Kan je alleen maar tv maken door je een paar maanden compleet dood te werken of is er ook een duurzamere manier”, vertelt hij aan Story.

Wie iets wil weten over wetenschap, die moet bij Lieven Scheire zijn. En wie echt geïnteresseerd is, kan op 24,25 en 26 mei terecht op het Nerdland Festival in Wachtebeke.

“Dat wordt zo tof! Samen met wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel zorg ik voor ongelooflijk veel wetenschap met maar liefst 200 shows, experiences en talks voor jong en oud. We zullen daar op het podium ook een live-versie brengen van Scheire en de Schepping.”

Bio van Lieven Scheire

Meer Over:

Lieven Scheire