.
Liliane Saint-Pierre
donderdag 19 oktober 2023

Liliane Saint-Pierre onder het mes

Ze laat zichzelf opereren

Voor veel mensen is een bril een deel van hun persoonlijkheid, voor anderen is het een last. Zangeres Liliane Saint-Pierre kijkt liever televisie zonder bril en heeft een inplanteerbare lens laten inplanten in haar linkeroog. Binnenkort is haar rechteroog aan de beurt.

“Omdat ik nu scherp kan zien met één oog en met het andere nog niet, brengt dat enkele ongemakken met zich mee. Mijn bril kan ik bijvoorbeeld niet meer gebruiken, want die is te sterk voor mijn linkeroog. In de praktijk draag ik nu één lens, in mijn rechteroog dus. 't Is best ingewikkeld”, klinkt het in Primo.

Of haar eerste operatie nu iets heeft opgeleverd, dat is nog te vroeg om te zeggen. Maar ze ziet nu al fantastisch door haar linkse oog.

“Ik wilde niet met die ingreep wachten tot ik 100 ben. Wat mij betreft opereren ze mijn rechteroog liever vandaag nog dan morgen. Als ik had geweten dat de ingreep zo eenvoudig zou zijn en het resultaat zo geweldig, had ik veel eerder lenzen laten implanteren. De ingreep heeft hooguit een kwartier geduurd. Zelfs een streling voel je meer.”

Bio van Liliane Saint-Pierre